Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Speuren naar waterbeestjes

Vijvers en slootjes lijken stil, maar stiekem leven er allerlei bijzondere diertjes.<br /> 

Speuren naar waterbeestjes

Vijvers en slootjes lijken stil, maar stiekem leven er allerlei bijzondere diertjes. Een uitdaging voor echte speurneuzen om die waterbeestjes op te sporen. Handig daarbij is een schepnet, een emmer of waterbakje, een lepel, een glazen pot en een loep.

Schaatsenrijders

In het wat leeft van alles. Als je naar het water toeloopt, hoor je vast wegspringende kikkers. Op het water zie je misschien schrijvertjes en schaatsenrijders, insecten die over het water scheren. Vlak onder het water dobbert de poelslak. En met een flinke haal met je schepnet ontdek je wat er verder leeft. Schep met een lepel de diertjes voorzichtig in een glazen pot of waterbak. De dieren zijn met de loep en zoekkaart makkelijk te herkennen.  Laat je de dieren ook weer vrij? Het liefst op dezelfde plek als waar ze gevangen zijn. 

logo