Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Stippen tellen

Is het al lente? Dan komen de lieveheersbeestjes weer uit hun winterholletjes. Ze warmen zich in de eerste zonnestralen en vliegen dan de wijde wereld in. Hoeveel stippen tel jij? Dat kunnen er 2 zijn, maar ook 24.

Stippen tellen

Er bestaan wel 60 verschillende soorten lieveheersbeestjes! Maar die met het rode schildje en de zeven zwarte stippen is het meest bekend. Deze schattige, kleine insecten komen al vroeg in het voorjaar tevoorschijn. In de winter verstoppen ze zich maar zodra de zon zich laat zien, komen ze naar buiten.

Sommige mensen denken dat het aantal stipjes aangeeft hoe oud het lieveheersbeestje is. Dat is niet zo. Het aantal stipjes blijft hun hele leven hetzelfde. Er zijn soorten die 2 stipjes hebben maar ook die er wel 24 op hun schildje hebben.

Hoeveel stipjes hebben de lieveheersbeestjes bij jou in de tuin?

logo