Ga direct naar inhoud

Ledencommissie Zeeland en Volkerak

De ledencommissie Zeeland en Volkerak zet zich in voor de realisering van een dynamische verenigingsstructuur in de regio Zeeland en Volkerak en betrokkenheid van een grote groep Zeeuwse leden bij de taken en doelstellingen van Vereniging Natuurmonumenten. In Zeeland zijn ruim 11.300 mensen lid van Natuurmonumenten.

Ledencommissie Zeeland

LEDENCOMMISSIE ZOEKT LEDEN

Als ledencommissie vinden wij het belangrijk dat Zeeuwse leden betrokken worden bij het werk van Natuurmonumenten in Zeeland. De ledencommissie Zeeland en Volkerak streeft daarom naar het vergroten van de groep actieve en betrokken leden om resultaat voor natuur en landschap te kunnen behalen.

De ledencommissie Zeeland en Volkerak wil een representatieve afspiegeling zijn van het ledenbestand in de regio. Op dit moment is dat niet het geval. De regio’s Zeeuws-Vlaanderen, Tholen en het Brabantse deel van onze regio zijn ondervertegenwoordigd. Ook het aantal vrouwen in de Ledencommissie is niet wat het zou moeten zijn om een goede vertegenwoordiging van de leden te zijn. In 2022 willen we hier een betere balans in krijgen. Ben je, of ken je iemand die aan dit “profiel” voldoet. En lijkt het je leuk om op een actieve manier een bijdrage te leveren aan de natuur in onze regio. Stuur dan een mailtje. Mensen die (op termijn) het secretariaat of penningmeesterschap zouden willen vervullen hebben een pre wanneer de vertegenwoordiging voor de ledenraad gekozen moet worden. Ook als je affiniteit hebt met onze OERR-leden ben je van harte welkom.

Ben je lid van Natuurmonumenten, woonachtig in Zeeland en wil je ook meedenken over het beleid van je vereniging in onze provincie? Stuur dan een e-mail naar [email protected] en sluit u aan bij de ledencommissie. Wij horen graag van je!

Vragen over LC Zeeland en Volkerak?

Heb je vragen of opmerkingen over de hoofdlijnen van het beleid van Natuurmonumenten, het werk en de activiteiten van ledencommissie Zeeland en Volkerak, neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar [email protected]

Ledenbijeenkomst 6 november 2021

Op 6 november vond de Ledenbijeenkomst plaats van de LC Zeeland en Volkerak. In het infopunt Zwaakse Weel van Natuurmonumenten kwamen meer dan 70 leden bijeen.

Tijdens de jaarvergadering werd Jan Sinke herkozen voor een nieuwe termijn en traden Leen van der Maas en Arno Zwetsloot toe tot de Ledenraad.

Hierna werden in korte inleidingen door de LC-leden vier thema’s behandeld:

 • Natuur inclusieve landbouw door René
 • Natuurbeleving en recreatie door Leen
 • Cultuur historie door Arno
 • Water door Ferry

Vervolgens konden de leden met de LC over deze (en andere) onderwerpen in gesprek treden tijdens de wandelexcursie door het Zwaakse Weel gebied. De bijeenkomst werd afgesloten met een drankje en versnapering.

Dat de bijeenkomst door de leden werd gewaardeerd blijkt wel uit de positieve reacties die we mochten ontvangen:

 • “Bedankt voor de gezellige en leerzame dag op de Zwaakse Weel.”
 • “De ontvangst met koffie en een bolus en de afsluiting met  bitterballen vielen goed in de smaak.”
 • “Voor herhaling vatbaar..”
 • “Bij deze een bericht van tevredenheid over de fijne dag in de Zwaakse Weel.”
 • “Alles was erg goed georganiseerd en voortreffelijk geregeld! Ook de warme koffie met bolus en dan ook nog een versnapering aan het einde van de activiteit.”
 • “Ook hebben we erg genoten van alle sprekers met allen een boeiend verhaal met passie!”
 • “Een prachtig gebied, zo dichtbij. We gaan er zeker nog naar terugkomen.”

Ledencommissie in beeld

 

Nieuws