Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Jan Sinke

Een kennismaking met Jan Sinke.

Zeeland

Ik ben Jan Sinke en reeds vele jaren actief in de ledencommissie Zeeland en Volkerak van Natuurmonumenten. Binnen de ledencommissie Zeeland en Volkerak houd ik mij vooral bezig met de landelijke vraagstukken die er spelen, en het beleid van Natuurmonumenten daaromtrent.

Ook in mijn dagelijks leven ben ik als mede eigenaar van het adviesbureau Zantos Advies, gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van recreatieve infrastructuur, sterk betrokken bij een verantwoord beheer van de natuur en het landschap in Nederland. Vooral een goede balans te vinden tussen aan de ene kant het beschermen van onze kwetsbare natuur en fauna, en aan de andere kant het beleven daarvan is een van mijn aandachtspunten. Hierbij speelt de input die ik krijg tijdens gesprekken met leden en medewerkers van Natuurmonumenten een belangrijke rol bij mijn opstelling daarin.

Ik woon samen met mijn vrouw en onze paarden en honden in Ouddorp op het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Ik ben vader van twee kinderen en opa van vier kleinkinderen. Mijn vrije tijd breng ik graag door in de natuur, op het strand of met het bezoeken van musea.

Jan Sinke