Ga direct naar inhoud
Nieuws

Agrarisch erfgoed in de schijnwerpers: reizende expositie strijkt neer bij Belevenisboerderij Schieveen!

24 augustus 2023 | Natascha Hokke

Deze zomer reist de buitententoonstelling ‘Iconen van het platteland, historische boerderijen op weg naar de toekomst’ door Nederland. Van 30 augustus tot en met 1 oktober is de gratis toegankelijke tentoonstelling op bezoek bij Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. De tentoonstelling schenkt op deze bijzondere locatie aandacht aan het verleden, het heden en de toekomst van de historische boerderij in de context van het veranderende platteland.

Buitenexpositie Iconen van het platteland

De tentoonstelling

Het platteland is volop in beweging. Het vormt het toneel voor grote maatschappelijke ontwikkelingen die bepalend zijn voor het Nederland van morgen. Tegen de achtergrond van deze ontwikkelingen zet de expositie ‘Iconen van het platteland’ de historische boerderijen op de kaart. De tentoonstelling laat zien hoe belangrijk historische boerderijen zijn voor het landschap en de regionale identiteit en wijst op de kansen die de herbestemming van boerderijen biedt voor het versterken van een leefbaar platteland.

Buitenexpositie Iconen van het platteland

De expositie Iconen van het platteland reist door het land

Waar en wanneer?

Vanaf 30 augustus is de tentoonstelling te zien bij Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam, een levendige plek waar stad en platteland elkaar ontmoeten. De Belevenisboerderij is gelegen in een historisch polderlandschap aan de rand van Rotterdam dat deels is herontwikkeld tot natuur- en recreatiegebied. Op het Rotterdams platteland zetten boswachters, boeren en de beweging Rotterdam de boer op! zich in voor een biodivers platteland. Met een sprekende vormgeving laat de expositie ‘Iconen van het platteland’ op deze bijzondere buitenlocatie zien dat agrarisch erfgoed waardevol is, ook voor generaties na ons.

Tip: Kijk tijdens het bezoek goed om je heen: in de expositie zit een prijsvraag verstopt waarmee je kans maakt op een overnachting in een herbestemde historische boerderij!

Buitenexpositie Iconen van het platteland

Kom vanaf 30 augustus de expositie Iconen van het platteland bewonderen

Boerderij in beweging

Deze tentoonstelling vindt plaats in het kader van het programma Boerderij in beweging, een initiatief van het Boerderijenfonds en Agrarisch Erfgoed Nederland (AEN), in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Nationaal Restauratiefonds. Het zet zich in voor het gebruik van agrarisch erfgoed in de ontwikkeling en herinrichting van een leefbaar platteland.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter