Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachters houden spreekuur bij Rotterdamse Belevenisboerderij Schieveen

09 januari 2019 | Natascha Hokke

Op zaterdag 12 januari 2019 vanaf 14.00 uur houden boswachters van Natuurmonumenten spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. Kinderen én volwassenen mogen hier alles vragen over het Rotterdams platteland en de diersoorten die hier voorkomen. Boswachter Natascha Hokke: “Het is geweldig om het met kinderen over de natuur te hebben. We verwachten veel vragen over wat je als boswachter eigenlijk doet als in een polder als het Rotterdams platteland. Goede vraag, aangezien er hier ook geen bos is.”

Boswachter Maurice in de Zuidpolder

Bekijk de dieren van dichtbij

De boswachters nemen uit hun werkschuur een kist met opgezette dieren mee. “Die dieren roepen natuurlijk als vanzelf verschillende vragen op. Waarom heeft een grutto eigenlijk zo’n lange snavel? Hoeveel tanden heeft een vos?”, vertelt boswachter Natascha. “Vaak beginnen kinderen ook zelf verhalen uit de natuur te vertellen. Alle kinderen hebben wel iets met de natuur, al is het de vogel op het voederplankje of het konijn in het stadspark. Natuur is overal.”

Naast het spreekuur kun je bij de Belevenisboerderij Schieveen ook de eerste lammetjes aaien en spelen in de speelnatuur van OERRR. De toegang tot het vragenuur en de Belevenisboerderij is gratis en opgeven is niet nodig.

De boswachters van Natuurmonumenten organiseren nog veel meer activiteiten. Kijk hier voor de agenda >>

Boswachter voor skyline Rotterdam
Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter