Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geef je mening over het Zuid-Hollandse landschap

19 december 2018 | Natascha Hokke

Hoe houden we Zuid-Holland samen mooi en levend? Jouw mening telt. Vul de Nationale Landschap Enquête in.

ZH

Ons kleine, drukke land verandert onvoorstelbaar snel: de open ruimte in Nederland neemt met 8 hectare per dag af. Steeds meer megastallen, distributiecentra, zonneparken, windmolens, snelwegen en woonwijken vragen ruimte. Natuurmonumenten maakt zich hierover zorgen. Daarom vragen we alle Nederlanders zich uit te spreken over hoe we willen dat Nederland er uit ziet. Hoe gaan we al die ontwikkelingen zo inpassen dat Nederland een fijn land blijft om te leven? Kan dat met liefde voor ons landschap en de natuur? En hoe ziet dat er dan uit?

Geef ook je mening en vul de enquête in.

Zuid-Hollands landschap onder druk

In een drukbevolkte provincie als Zuid-Holland zijn open en groene gebieden zoals Midden-Delfland en het Groene Hart van groot belang. Toch staat het buitengebied van Zuid-Holland onder grote druk.

Opgaven als woningbouw, nieuwe infrastructuur en nieuwe energiebronnen vragen allen om ruimte. Tegelijkertijd wordt de Blankenburgtunnel dwars door Midden-Delfland aangelegd. De druk op het open landschap wordt alsmaar groter.

Liefde voor het landschap

“Ons landschap staat op het spel,” zegt Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. “Als we niet opletten, verdwijnt de schoonheid en weidsheid van ons land en de ruimte voor de natuur.”

Natuurmonumenten wil de veelheid aan vormen, aan kleuren en geuren, aan planten en dieren niet verloren laten gaan. Kunnen we die nieuwe woningen en andere bouwplannen inpassen met liefde voor ons landschap? En hoe ziet dat er dan uit? Geef ook je mening over ons landschap en vul de enquête in.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen Environmental Research in samenwerking met Natuurmonumenten. De resultaten stellen we beschikbaar aan bestuurders zodat zij dit kunnen meewegen als zij beleid vormgeven.

Vul hier de enquête in

Klik hier voor de Natuuronderzoek van OERRR

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter