Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurfeest op 22 september in nieuwe natuur bij metro Rodenrijs

01 september 2018 | Natascha Hokke

De inwoners van Berkel en Rodenrijs, Schiebroek en Overschie krijgen er een mooi nieuw groengebied bij, om lekker te wandelen of te fietsen. Het is het natuur- en recreatiegebied Zuidpolder, dat ligt tussen metrostation Rodenrijs en de Belevenisboerderij Schieveen. De officiële opening, zaterdagmiddag 22 september, is een feest voor het hele gezin.

Boterbloem Zuidpolder

Om 14.00 uur verrichten presentatrice Lisa Wade samen met de wethouders Simon Fortuyn van Lansingerland en Bert Wijbenga van Rotterdam, de officiële opening. Lisa Wade presenteert tv-programma Het Klokhuis en is tevens ambassadeur van OERRR, de kinderorganisatie van Natuurmonumenten.

De opening van natuur- en recreatiegebied Zuidpolder is tegelijk de start van een publieksdag voor alle inwoners van Lansingerland, Schiebroek en Overschie. Het natuurfeest is gratis toegankelijk, duurt de hele middag en biedt allerlei activiteiten voor jong en oud. Je bent van harte welkom!

Melkschuur Zuidpolder

Melkschuur Zuidpolder vind je vlak bij metrostation Rodenrijs, slechts een paar haltes vanaf Rotterdam Centraal. Bij Melkschuur Zuidpolder kun je zelf op zoek gaan naar wilde bloemen, vlinders en vogels met de speurneuzenkaart. En stel je prangende vragen aan de vrijwillige boswachters. Zij weten alles over het natuurgebied en de bijzondere bewoners te vertellen!

Ontdek het onderwaterleven

Houd je bijvoorbeeld van Freek Vonk? Kom dan tijdens het natuurfeest Zuidpolder naar Ernst’s Onderwaterwereld LIVE. Het enthousiasme van onderwaterecoloog Ernst is aanstekelijk. Met zijn onderwatercamera toont hij live-beelden van wat er krioelt in de sloten van de Zuidpolder.

Schapen drijven

Zelf proberen schapen te drijven? Probeer het op Belevenisboerderij Schieveen. Stadsherder Martin helpt je op weg. Ook zijn er optredens van Big Bugs en de ‘Burgemeester van Buiten’.

Stadsherder Martin Oosterhoek

Tips van boswachter Maurice

Wie geïnteresseerd is in de aanleg van het gebied, of benieuwd naar de natuurplannen voor omliggende polders, krijgt informatie van medewerkers van projectbureau Noordrand Rotterdam. Zij geven ook rondleidingen door de Zuidpolder. Boswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten heeft oog voor de bloemen en bijen in Zuidpolder. Bij de Melkschuur Zuidpolder vertelt hij alles over zijn wilde bloementuin en geeft hij tips voor insectenvriendelijk beheer van je tuin.

Of maak zaadbommetjes zodat er meer bloemen kunnen groeien voor de bijen en insecten! Wie alvast wat meer wil weten over natuur- en recreatiegebied Zuidpolder, kan terecht op www.rotterdam.nl/zuidpolder.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter