Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nachtwandeling Woeste Hoeve op verzoek uitgebreid

08 april 2016 | Marie-Thérèse te Bulte

Deelnemers opgelet: op verzoek van eerdere wandelaars is de Midzomernachtwandeling Woeste Hoeve (Ramenberg) dit jaar wat langer!

Midzomernachtloop

Tijdens voorgaande edities van de Midzomernachtloop hadden deelnemers op de Ramenberg het zó naar hun zin, dat ze een volgende keer graag wat langer wilden wandelen. Daar hebben de boswachters naar geluisterd! De wandeling Woeste Hoeve op de Ramenberg is dit jaar langer, zodat je nog meer kunt genieten van de Veluwse natuur in de nacht. De route is nu ruim 6 km en loopt een stuk langs oude sporen van Hessenwegen.

Langs oude karrensporen

Hessenwegen waren handelswegen van Noord-Duitsland via Oost-Nederland richting Utrecht en Amsterdam. Deze wegen meden de dorpen en steden omdat de handelaren gebruik maakten van hessenwagens, die niet pasten in de karrensporen van de karren die in Nederland gebruikt werden. Ze volgden daarom routes over de woeste gronden van bijvoorbeeld de Veluwe. De sporen hiervan liggen nog altijd in natuurgebied. Tijdens Midzomernacht op de Ramenberg loop je er langs.

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte