Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Landhuis 't Waliën

Het in 1915 gebouwde landhuis 't Waliën in Warnsveld is ontworpen door architect J.W. Hanrath, terwijl tuinarchitect Springer het ontwerp van de tuin voor zijn rekening nam.

Landhuis 't Waliën

Voor de tuin neemt de barones ook een beroemdheid in de arm: tuinarchitect Leonard Springer levert het tuinontwerp. Springer en Hanrath werken vaker samen, bijvoorbeeld enkele jaren eerder op Rhederoord.

Naam ‘t Waliën

‘t Waliën is genoemd naar het gelijknamige landgoed bij Winterswijk. Godard Philip Cornelis baron van Heeckeren van Waliën kocht in 1836 een boerderijtje met wat heidegrond op de plek van het huidige landgoed. Zijn neef had in 1805 het Waliën bij Winterswijk verkocht. Gezien zijn achternaam is het logisch dat Godard voor zijn nieuwe landgoed ook de oude naam Waliën gebruikte.

Detail

Een gevelsteen toont de symbolen van de Theosofische Beweging. Van deze beweging waren zowel opdrachtgeefster als architect overtuigd lid.

  • Bouwjaar: 1915
  • Architect: Johan Wilhelm Hanrath
  • Status: Rijksmonument

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo