Ga direct naar inhoud
Een laatste rustplaats, die voor altijd natuur blijft

Natuurbegraven

Mensen met liefde voor de natuur kunnen in een aantal natuurgebieden van Natuurmonumenten een laatste rustplaats kiezen. Met de keuze voor een natuurgraf draag je bij aan het behoud, versterking en ontwikkeling van de Nederlandse natuur.

Natuurbegraven Heidepol

Wat is natuurbegraven?

Een natuurbegraafplaats is een deel van een natuurgebied waar mensen worden begraven. Het is in de eerste plaats een natuurgebied, maar dan één die tijdelijk een bijzondere extra functie heeft. Een natuurbegraafplaats ziet eruit als een gewoon natuurgebied. De graven gaan voor altijd op in de natuur. Er zijn geen grafstenen. De graven kunnen tijdelijk herkenbaar zijn aan een liggende boomschijf met de naam van de overledene daarop

Waarom natuurbegraven?

Voor veel mensen is een laatste rustplaats in de natuur een mooie gedachte, het is een manier om voor altijd verbonden te zijn met een dierbare plek en met de natuur. Een natuurgraf is een mogelijkheid die wij natuurliefhebbers aanbieden die ook na hun overlijden een bijdrage willen leveren aan het behoud van de natuur. Voor nu en voor de generaties die ons volgen.
Met de bijdragen van natuurbegraven kunnen we natuur ontwikkelen door nieuwe gebieden aan te kopen of bestaande natuurgebieden te versterken.

Meer en sterke natuur

Mensen met liefde voor de natuur kunnen in een aantal natuurgebieden van Natuurmonumenten een laatste rustplaats krijgen. We werken daarbij samen met Natuurbegraven Nederland. Zij zorgt voor de inrichting en het dagelijks natuurbeheer, begraven in de natuur en ondersteuning rondom het afscheid.

Onze partner

Mensen met liefde voor de natuur kunnen in een aantal natuurgebieden van Natuurmonumenten een laatste rustplaats krijgen. We werken daarbij samen met Natuurbegraven Nederland.

Alle locaties

Nieuws