Natuurbegraven

Ieder mens, jong of oud, beleeft de natuur op zijn eigen manier. Steeds meer mensen willen graag een laatste rustplaats in de natuur, op een plek die hen lief is. Samen met Natuurbegraven Nederland biedt Natuurmonumenten natuurgebieden aan waar dat mogelijk is. We doen dat alleen als we zeker weten dat de natuur er op vooruit gaat.

Natuurbegraven Heidepol bosrand

Voor eeuwig beschermd

De Nederlandse natuur beschermen is ons doel. Al sinds 1905. Dat doen we samen met heel veel natuurliefhebbers. Ieder op zijn eigen manier. De keuze voor een laatste rustplaats in de natuur is een bijdrage aan het behoud, versterking en ontwikkeling van de natuur . Zo maken we Nederland samen mooier en groener.

Stel een vraag

Locaties bij Natuurmonumenten

Wat is natuurbegraven?

Een laatste rustplaats in de natuur. Dat betekent tot in de eeuwigheid onderdeel zijn van de Nederlandse natuur, voor eeuwig verbonden met de natuur.

Lees meerVeelgestelde vragen

Waarom natuurbegraven?

We willen de natuur behouden, versterken en ontwikkelen. Door tegemoet te komen aan de behoefte van mensen aan een laatste rustplaats in de natuur kunnen wij onze ambitie dichterbij brengen.

Lees meer

Meer en sterke natuur

Hoe kunnen we de natuur hier versterken? Dat is de eerste vraag die we ons stellen als we een natuurbegraafplaats inrichten. In het ene gebied betekent dat aankoop van grond om de natuur meer ruimte te geven, in het andere gebied maken we open plekken in een bos. Daar krijgen planten die veel licht nodig hebben, nieuwe kansen.

Lees meer

‘Een mooie gedachte’

Lia Bergfeld (58) uit Heemstede zou graag een laatste rustplaats in de natuur willen. In een paar jaar tijd verloor zij enkele vrienden en bekenden. Het zette haar aan het denken over haar eigen einde. In de natuur begraven worden: dat is het echt. Ik vind het een heel mooie gedachte dat ik weer word opgenomen door de natuur en onderdeel ben van de cyclus van leven en dood.

Onze partner

Mensen met liefde voor de natuur kunnen in een aantal natuurgebieden van Natuurmonumenten een laatste rustplaats krijgen. We werken daarbij samen met Natuurbegraven Nederland.

Meer lezenNatuurbegraven Nederland

Nieuws

logo