Over Natuurmonumenten

Natuurbegraven

Fotograaf: Marianne RouwIn gebieden van Natuurmonumenten komen een aantal natuurbegraafplaatsen. Mensen met liefde voor natuur krijgen zo de gelegenheid daar een laatste rustplaats te vinden.

Midden in de natuur

Begraven worden midden in de natuur, op een mooie plek waar eeuwige rust heerst. Een plek waar de overledene opgaat in de natuur. Voor veel mensen is dat een wens. Natuurmonumenten wil die gelegenheid graag bieden.

'Een mooie gedachte'

Lia Bergfeld (58) uit Heemstede zou graag een laaste rustplaats in de natuur willen. In een paar jaar tijd verloor zij enkele vrienden en bekenden. Het zette haar aan het denken over haar eigen einde.

“Een crematie wil ik niet. En op een begraafplaats kom je met drie of vier mensen in één kuil; dat vind ik ook niet aantrekkelijk. Toen zag ik ineens dat je in de natuur begraven kunt worden. Dat is het écht. Ik vind het een heel mooie gedachte dat ik weer word opgenomen door de natuur, en onderdeel ben van de cyclus van leven en dood. Ik ben ook archeologie-liefhebber. Het klinkt misschien wat cru, maar dan zit ik te denken dat ze me over tweeduizend jaar opgraven. Wat voor verhaal gaan ze dan over mij bedenken?”

veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over natuurbegraven, de mogelijkheden en locaties, lees dan de veelgestelde vragen over natuurbegraven. Hier vindt u ook het contactformulier voor nadere informatie.

word nu lid