Ga direct naar inhoud

Natuurbegraven Nederland en Natuurmonumenten

Mensen met liefde voor de natuur kunnen straks in een natuurgebied van Natuurmonumenten een laatste rustplaats krijgen. We werken daarbij samen met Natuurbegraven Nederland.

Natuurbegraven

Waardevol partnerschap

Natuurbegraven Nederland maakt begraven in de natuur bereikbaar voor mensen die hun laatste rustplaats willen op een mooie, passende plek in de natuur. Waar de waarden van de natuur gerespecteerd worden.

Daarmee is Natuurbegraven Nederland een logische partner voor Natuurmonumenten. De natuurbegraafplaats is in eerste plaats een gewoon vrij toegankelijk natuurgebied. Maar dan met tijdelijk een bijzondere extra functie. De inkomsten uit natuurbegraven gebruiken wij om de natuur in Nederland te vergroten, te beschermen, goed te beheren en te versterken.

Op dit moment heeft Natuurbegraven Nederland zes natuurbegraafplaatsen; Landgoed Mookerheide, Huis ter Heide, Landgoed Christinalust, Schoorsveld, Maashorst en Heidepol. Daarnaast onderzoeken wij gezamenlijk op welke locaties we nieuwe natuurbegraafplaatsen kunnen maken.

Kijk hier voor meer informatie over ons partnerschap