Ga direct naar inhoud

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide

Sinds oktober 2019 kun je kiezen voor een laatste rustplaats op Landgoed Mookerheide. Dit is mogelijk door de samenwerking met Natuurbegraven Nederland. Het landgoed dat grenst aan de prachtige Mookerheide, kent een rijke geschiedenis. Het is een bijzondere plek met een grote cultuurhistorische waarde. Het landgoed, sinds 2001 aangewezen als beschermd rijksmonument, bestaat uit een jachtslot met daaromheen een park en tuinen. De aanleg van het landgoed begon in 1902 en wij beheren het sinds 1985.

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide

Herstel landgoed

Met de opening van de natuurbegraafplaats is er weer een stap gezet in het herstel en duurzaam behoud van het landgoed voor de toekomst. Het park- en landgoedbos is hersteld om meer ruimte te bieden aan een grotere verscheidenheid aan flora en fauna. De historische kassen en nutstuinen zijn opgeknapt en in gebruik genomen en ook de inrichting en toegankelijkheid van het landgoed is verbeterd.

Je bent van harte welkom om te wandelen over het landgoed en een kijkje te nemen. De natuurbegraafplaats is openbaar toegankelijk en er zijn regelmatig excursies op het landgoed.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over Natuurbegraafplaats Mookerheide op: www.mookerheide.nl

Meer informatie over Landgoed Mookerheide en excursies vind je hier

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid