Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurbegraafplaats Mookerheide

Landgoed Jachtslot de Mookerheide is een bijzondere plek met een grote cultuurhistorische waarde. Het landgoed, sinds 2001 aangewezen als beschermd rijksmonument, bestaat uit een jachtslot met daaromheen een park en tuinen. De aanleg van het landgoed begon in 1902. Samen met de bossen die erbij liggen heeft het een oppervlakte van 160 hectare. Wij beheren het landgoed sinds 1985 en zijn nu druk bezig met een grote opknapbeurt.

Natuurbegraafplaats Mookerheide

Natuurbegraven

We gaan het landgoed afmaken. Dit doen we onder andere door het park- en landgoedbos te herstellen. Daardoor ontstaan er open plekken die ruimte bieden aan natuurbegraven. Meer openheid in het bos zorgt voor meer afwisseling en meer planten en dieren. Die openheid was honderd jaar geleden, bij de aanleg van het landgoed, ook aanwezig. De eenheid van slot, tuinen, park, lanen en bos komt zo weer tot leven. Natuurbegraven draagt zo bij aan langdurige bescherming van het landgoed.

Meer weten?

logo