Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Aalkeetbuitenpolder

Aalkeetbuitenpolder

Welkom in Aalkeetbuitenpolder

In de Aalkeetbuitenpolder zie je de kievit, tureluur en veldleeuwerik in de oud-Hollandse graslanden. Deze graslanden in Midden-Delfland trekken in het voorjaar veel weidevogels en in de winter ganzen. Het gebied is niet toegankelijk, maar wel goed te overzien vanaf de Broekpolderweg.

Maurice Kruk
Maurice Kruk

Boswachter van dit gebied

Meer over Aalkeetbuitenpolder
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Oer-Hollandse koeien

  De oud-Hollandse graslanden van de Aalkeetbuitenpolder heeft een oer-Hollandse bewoner: de blaarkop. De blaarkop is een runderras dat al in de middeleeuwen beschreven werd en past dus mooi in dit oer-Hollandse landschap. De blaarkoppen zijn van boer Jeroen van der Kooij van Hoeve Rust-Hoff. Naast blaarkoppen is boer Jeroen ook weidevogelboer. "We laten ons echt door de vogels leiden. Door de ganzen wordt er sowieso laat gemaaid. Vóór 1 juni hoef ik niet te maaien."

  Bezoek de eendenkooi

  Aan de zuidkant van de polder ligt eendenkooi Het Aalkeetbuiten. Deze kooi is één van de weinig overgebleven eendenkooien in Midden-Delfland. Wil je een kijkje nemen bij de eendenkooi? Dit kan tijdens activiteiten, check hiervoor de agenda!

  Smienten luiden herfst in op de Nieuwkoopse Plassen

  Opvliegende smient

  Ga mee op pad door een historische eendenkooi

  Middenin Midden-Delfland ligt eendenkooi Het Aalkeetbuiten. Ontdek tijdens een van de excursies de schoonheid van dit historische pareltje. Onderweg vertellen de boswachters je hoe een eendenkooi werkte en waarom absolute rust nodig was in een eendenkooi.

  Kijk hier voor de excursies
  Aalkeetbuitenpolder

  De mooiste routes

 • Wandelen

  Skeelerroute in Midden-Delfland

  Kan het idealer: zoevend door een land van vogels en bloemen werken aan billen, benen en buik? Bijkletsen bij koffie in een verrassend nieuw tentje én genieten van rust en ruimte dichtbij de stad. Een hemel vol luchten, sloten als lijnen door het land, kwakende kikkers en groo...

  • 27,8 km
 • Fietsen

  Fietsroute langs de Ackerdijkse Plassen en Broekpolder

  Natuur dicht bij de stad. Als je dit gebied nog niet kent, zal deze fietsroute je zeker verrassen. Dit is boerenland waar de natuur steeds meer ruimte krijgt.

  • 66,4 km
 • Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Aalkeetbuitenpolder

  Nieuws

  Direct naar