Ga direct naar inhoud
Nieuws

Dorpsexcursies voor Ankeveners

08 mei 2024 | Olga Ekelenkamp

Natuurmonumenten organiseert drie vaartochten op de Ankeveense Plassen voor de inwoners van Ankeveen. Op 26 mei, 9 juni en 23 juni van 13:30 tot 15:30 uur krijgen Ankeveners de kans om gratis mee te varen met een vaargids en boswachter van Natuurmonumenten. Naast het genieten van de weidse plassen, smalle slootjes, bloeiende planten en moerasvogels, kunnen de deelnemers ook hun vragen over het gebied stellen aan de boswachter.

Vaartocht over de Ankeveense Plassen
Beter contact met Ankeveners

Natuurmonumenten ziet de dorpsexcursies als een mooie manier om meer in contact te komen met de Ankeveners. Zo kunnen we vragen over het gebied persoonlijk beantwoorden, horen wat er speelt onder de inwoners en kunnen we wat meer vertellen over (toekomstige) werkzaamheden en het beheer. Met dezelfde reden heeft Natuurmonumenten in april met haar bakfiets op de markt in Ankeveen gestaan.

Meevaren?

Ankeveners die willen deelnemen aan één van de gratis dorpsexcursies, kunnen zich opgeven via [email protected]. Graag het aantal personen en de gewenste datum vermelden. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen op de boot, kunnen er per huishouden maximaal twee personen mee. En vol is vol!
 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp