Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Ankeveense Plassen

Ankeveense Plassen

Doolhof van petgaten en legakkers

Wandelend over de Dammerkade en het Bergse pad kun je het goed zien: de Ankeveense Plassen zijn een doolhof van petgaten en legakkers. Een wirwar van eilandjes, smalle slootjes en open water. Een mooie manier om de Ankeveense Plassen te ervaren is om op een bankje langs de Dammerkade uit te kijken op dit bijzondere landschap. Terwijl je ondertussen luistert naar het karakteristieke gezang van de snor en de kleine karekiet. En wie weet hoor je het hoempen van de roerdomp!

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Ankeveense Plassen
 • Nieuws
 • Routes
 • Projecten
 • Over het gebied

  De Ankeveense Plassen maken onderdeel uit van de Vechtplassen. Het veenlandschap met plassen, smalle slootjes en stroken land is ontstaan door het afgraven van veen. Wandel of fiets over smalle paden en dijkjes dwars door het gebied. Aan weerszijden heb je weids uitzicht op de plassen. Of vaar mee met de boswachter en geniet van bijzondere planten in het schone water en vele vogelsoorten.

  Varen door de Ankeveense Plassen

  Wil je de Ankeveense Plassen vanaf het water ervaren? Dwaal dan samen met onze vaargids door dit doolhof aan legakkers en petgaten.

  Vaarexcursies door de Ankeveense Plassen

  Wandelen over de Dammerkade en het Bergse Pad

  De wandelroute Ankeveense Plassen leidt je langs de mooiste plekjes van dit natuurgebied. Geniet van de vergezichten over de plas, hoor het ritselen van het wuivend riet of de roep van de kleine karekiet.

  Wandelroute Ankeveense Plassen
  filter plus
  Ankeveense Plassen

  De mooiste routes

 • Wandelen

  Wandelroute Ankeveense Plassen

  Maak een prachtige rondwandeling van ongeveer 11 km door een zeer Hollands landschap. Geniet van het waterrijke gebied en kom vogels spotten.

  • 11.27 km
 • Fietsen

  Rondje Spiegelplas, bij Hilversum

  Kom genieten van kristalhelder water, fraai begroeide oevers en schilderachtige vergezichten rondom de Spiegel- en Blijkpolderplas.

  • 10 km
 • Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Praktisch

  Extra informatie

  Ankeveense Plassen

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo