Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom naar de open dag in de Ankeveense plassen

28 juni 2018 | Tamara Overbeek

Op zondag 8 juli heet Natuurmonumenten je van harte welkom in de Ankeveense Plassen. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers op allerlei manieren dit natuurgebied leren kennen. Er zijn wandelexcursies naar bijzondere petgaten, vaarexcursies naar de plassen en allerlei leuke OERRR-activiteiten voor kinderen.

Oerrr activiteiten tijdens open dag Ankeveense plassen

Wandel en vaar met ons mee

Natuurmonumenten heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om één keer per jaar de deuren open te zetten van één van haar natuurgebieden. Dit jaar doen we dat in de Ankeveense Plassen. Naast het ijsclubgebouw heten boswachters u van harte welkom. Er is tijdens de Open dag van alles te doen. Ga mee met onze  boswachter naar de petgaten in Hollands Ankeveen Oost en ontdek welke bijzondere planten en dieren hier leven. Of ontdek dit natuurgebied via het water: we varen een aantal keren per dag met de excursieboot door de smalle slootjes en over de weidse plassen. Vóór of na de excursies is er volop gelegenheid om wat te drinken en te eten bij de kraampjes van lokale ondernemers.

OERRR

Naast wandelen en varen is er voor kinderen nog meer te beleven. Er zijn leuke OERRR activiteiten voor ze te doen. Ze kunnen waterdiertjes vangen, een natuurkunstwerk maken, zaadbommen kneden of over het blote-voeten-pad wandelen.

Leden gratis

De Open dag vindt plaats van 11:00 tot 16:00 uur bij het IJsclubgebouw in Ankeveen, Stichts End 22a. Parkeren kan op de parkeerplaats naast de kerk er tegenover. Voor leden van Natuurmonumenten zijn alle activiteiten gratis.

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek