Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten gooit trossen los in Vechtplassen

18 april 2023 | Olga Ekelenkamp

Vanaf eind april gooit Natuurmonumenten de trossen los op de Ankeveense Plassen en Kortenhoefse Plassen. Dan kan iedereen weer deelnemen aan één van onze vaarexcursies. Onze vrijwillige vaargidsen en boswachters staan te trappelen om je de mooiste plekjes van de Vechtplassen te laten zien.

kano

Varen in Ankeveen

De Ankeveense Plassen kun je het best beleven vanaf het water. Voel, ruik en proef de lente op de Ankeveense Plassen. Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water en geniet van de ontluikende natuur. Een prachtige manier om dit doolhof van smalle slootjes, eilandjes en weidse plassen vol bijzondere planten en dieren te ontdekken! 

Er is dit seizoen voor elk wat wils. Tijdens de Vroege Vogelexcursie ga je voor dag en dauw het water op en luister je naar het prachtige ochtendconcert van veel verschillende vogels. Voor de liefhebbers van zonsondergangen hebben we avondschemertochten, waarin je ervaart hoe de natuur zich gereed maakt voor de nacht. Gezinnen met kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens de OERRR Watersafari’s, waarin de kinderen op zoek gaan naar waterbeestjes, watermunt en nog veel meer. Of ervaar het voor- en najaar optimaal in de lente- en herfsttochten. 

Kanoën op de Kortenhoefse Plassen

Zin in een actieve vaarexcursie? Doe mee met onze kano-excursie door de Kortenhoefse Plassen! Onze boswachter neemt je -per kano- mee naar dit weelderige natuurgebied van plassen, sloten, rietkragen en tapijten van waterlelies. Hier kun je letterlijk door een bloemenzee varen!  

Boek je tickets

Kijk voor meer informatie en tickets op varenindevechtplassen

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp