Ga direct naar inhoud
Nieuws

Arboretum Poort Bulten in bloei

27 mei 2019 | Simone Damhof

De poelen vol kwakende kikkers op donkergroene leliebladen, donkerpaarse lupinen, felrode klaprozen en witte margrietenvelden. Kleurrijker dan hier kan de lente bijna niet zijn. Een groep fanatieke instagrammers zette het wilde bloemen thema in bloei op social media.

ronald kamphuis lupine bij

Social media in bloei

Een aantal instagrammers met behoorlijk wat volgers zetten afgelopen zaterdag instagram in bloei. Het fotograferen van wilde bloemen was het thema en eigenlijk was dit een koud kunstje. In Arboretum Poort Bulten bloeit er zo veel op dit moment dat een ochtend fotograferen eigenlijk te kort was. In de dagen erna trakteerden we samen alle natuurliefhebbende instagrammers op prachtige beelden met de #wildebloemen en op onze facebook-pagina maakten we een foto album.

Ga ook op ontdekkingstocht

De groep liep mee met onze gids, Marianne Oude Tijdhof, en dat is dubbel genieten want naast het schieten van mooie platen kwamen er ook veel wetenswaardigheden voorbij. Zo spotte ze iets speciaals: een uitsluipende libelle. Een larve die transformeert naar libelle. Voor veel fotografen stond dit plaatje nog op de wensenlijst en hadden ze direct een primeur.

Doe mee!

Ook in je eigen tuin kun je aan de slag om wilde bloemen meer kansen te geven. Bloemen zijn immers onmisbaar voor insecten. Vraag hier gratis alle informatie aan! Help je ook mee om #wildebloemen op social media in bloei te zetten? Gebruik de hashtag dan in je social-media posts. Wil je meer weten over Arboretum Poort Bulten, wilde bloemen en bomen? Ga dan eens mee met een elektrokartocht. Die kun je  hier boeken. 

Simone Damhof
Simone Damhof