Ga direct naar inhoud
Nieuws

Arboretum Poort Bulten, toegankelijk voor iedereen

04 april 2019 | Simone Damhof

Ook als je even iets minder goed ter been bent is het nu mogelijk om optimaal van Arboretum Poort Bulten te genieten. Vanuit je stoel kun je niet alleen de toppers onder de bomencollectie bekijken maar ook genieten van de wilde orchideeën, lupinen, margrieten en andere wilde bloemen die er bloeien.

elektrokartocht arboretum

Bomen en wilde bloemen

Het Arboretum Poort Bulten is een uniek bomenpark met meer dan 1000 soorten bomen en heesters verdeeld over 2500 exemplaren. Natuurmonumenten wil graag iedereen van de natuur laten genieten, ook de natuurliefhebbers die minder mobiel zijn. En in het voorjaar is het helemaal genieten. Talloze wilde bloemen kleuren de velden en de geur van bloesems ervaar je in het hele park.

Elektrokartochten met gids

Binnenkort starten weer de elektrokartochten. Elke dinsdagmiddag toert de elektrokar door de bloemenweiden en graslanden langs alle boomtoppers in het park. Onderweg trakteert de gids op verhalen over bijzondere boomsoorten, bloemen en cultuurhistorische informatie. Onderweg is er  de mogelijkheid om een mammoetboom te omarmen en te ruiken aan de pindakaasboom. Na afloop staat er een kop koffie of thee klaar in Schenkerij PoortBulten.

Aanmelden kan hier.

Rolstoelvriendelijke route

Met de Postcodeloterij als investeerder kent Natuurmonumenten het landelijke project ‘Natuur toegankelijk voor iedereen’. Door aanpassing van paden, banken en bijvoorbeeld picknicktafels is ook dit park nu optimaal te beleven voor iedereen met een mobiele beperking. Bij de entree staat op het informatiebord de route, aangevuld met tips voor onderweg. De route kun je hier downloaden en deze route is ook opgenomen in het wandelnetwerk van de regio Twente. De herkenbare wandelnetwerkpijlen wijzen de weg.

Geen rolstoel

In noodgevallen kan er een rolstoel geleend worden van Natuurmonumenten. Deze staat klaar in Schenkerij PoortBulten.

Simone Damhof
Simone Damhof