Ga direct naar inhoud
Nieuws

Speurneustocht, nieuwe gezinsactiviteit arboretum Poort Bulten

20 oktober 2021 | Simone Damhof

Losser is de Schatkamer van Twente. Natuurmonumenten heeft een groot aantal gebieden in deze gemeente, waar onder arboretum Poort Bulten. Tourist Info de Lutte Losser en Natuurmonumenten ontwikkelden voor het arboretum een kinderactiviteit. Kinderen kunnen vanaf nu in het park op zoek naar schatkistjes.

simone damhof

Gezinsactiviteit

In 2016 werd Natuurmonumenten eigenaar van arboretum Poort Bulten. Een uniek bomenpark. Al gauw werd gestart met het maken van een gebiedsmarketingplan. De essentie van het park, de bezoekers en de ‘gebruikers’ werden nauwkeurig in beeld gebracht. We voerden een bezoekersenquête uit en Saxion studenten kregen de opdracht om een voorstel te maken voor het aantrekken van jongere doelgroepen. Veel bezoekers waren namelijk 60-plussers. Maar het park is ook ideaal voor een gezinsuitje.

Positieve reacties

We borduurden door op een expeditie-voorstel dat uit de koker van de studenten kwam. Een gezinsactiviteit om (groot)ouders en kinderen de mogelijkheid te bieden om actief het park te leren kennen. Tourist Info De Lutte haakte aan en verschillende organisaties financierden een deel. Intussen testten vrijwilligers van Natuurmonumenten en Tourist Info De Lutte uitgebreid deze activiteit. De eerste dagen gingen er al veel kinderen op pad en de eerste reacties zijn positief.

Hoe werkt het…

Je meldt je aan via de website van Natuurmonumenten. Je ontvangt een bevestiging en hiermee haal je de tas met materialen en plattegrond op bij Tourist Info De Lutte.  

Vrijwilligers testen de speurneustocht van OERRR

Simone Damhof
Simone Damhof