Ga direct naar inhoud
Nieuws

Klompenpad door Beekbergerwoud

12 maart 2024 | Marie-Thérèse te Bulte

Beekbergerwoud is nu ook toegankelijk voor de liefhebbers van Klompenpaden.

Opening Albapad Oosterhuizen

Eind mei is in het dorp Oosterhuizen het ‘Albapad’ geopend. De wethouder opende hiermee het achtste Klompenpad in de gemeente Apeldoorn. De rondwandeling van 11 kilometer start in Oosterhuizen en is bewegwijzerd. Onderweg kom je door het mooie buitengebied van Oosterhuizen, je wandelt langs de enk, stuifwal, door bos en het voormalige oerbos Beekbergerwoud.

Kijk voor actuele informatie en verkrijgbaarheid van de bijbehorende routebeschrijving met veel historische achtergrondinformatie op www.klompenpaden.nl

Vlonderpad in Beekbergerwoud

Laatste oerbos van Nederland

Sinds 2006 is Natuurmonumenten bezig met natuurontwikkeling in het Beekbergerwoud. Kom zelf beleven hoe Natuurmonumenten bezig is om de aangekochte landbouwgronden weer om te vormen tot nat bos, met poelen en moerassen en veel verschillende planten en dieren. Uiteindelijk wordt het nieuwe Beekbergerwoud 300 hectare groot en zal het uitgroeien tot een weelderig moerasbos.

Het Beekbergerwoud is bekend omdat hier ooit het laatste oerbos van Nederland stond. Het was een sprookjesachtige wildernis met zwarte elzen, essen, eiken en beuken. Het bos was meer dan 8000 jaar oud en is helaas gekapt in 1871 en ontgonnen voor de landbouw.

Benieuwd en wil je de ontwikkelingen van het ooit weelderigste woud zelf ervaren? Dit is je kans!  

Ga mee op 23 juni in de struintocht met de boswachter. Wandeling buiten wegen en paden. Echt spectaculair. Je komt op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Informatiepaneel Albapad

Klompenpaden

Klompenpad zijn rondwandelingen die op initiatief van bewoners van de streek en onder coördinatie van Stichting Landschapsbeheer Gelderland worden aangelegd. Het zijn cultuurhistorische wandelroutes die particuliere terreinen zoals landgoederen en boerenland toegankelijk maken voor de wandelaar.

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte