Nieuws van de boswachter

Renovatie vlonderpad Beekbergerwoud uitgesteld

09 september 2020 | Ramona Fredriks

Helaas is de renovatie van het houten vlonderpad in het Beekbergerwoud uitgesteld. Voorlopig blijft het vlonderpad afgesloten voor wandelaars. De routes Klompenpad en Apeldoorn te Voet blijven aangepast, zodat wandelaars beide routes wel kunnen vervolgen door een gedeelte van het Beekbergerwoud.

Slechte staat houten vlonderpad Beekbergerwoud - vlonderpad afgesloten

De onderconstructie en vlonderplanken zijn aan het eind van hun levensduur en aan vervanging toe. Helaas heeft Natuurmonumenten nog niet kunnen starten met deze grootschalige herstelwerkzaamheden. De renovatie is om budgettaire redenen tot nadere berichtgeving uitgesteld.

Rekeninghoudend met het broedseizoen van maart tot juli 2021 waarin geen werkzaamheden in gebied kunnen plaatsvinden, is het de verwachting dat het houten vlonderpad in elk geval afgesloten zal blijven tot en met september 2021. Tot deze periode zal de routeaanpassing van toepassing zijn voor de routes van het Klompenpad (Albapad) en Apeldoorn te Voet (Beekbergerwoudroute), zodat wandelaars de beide routes wel kunnen vervolgen door een gedeelte van het Beekbergerwoud. 

Wij betreuren het uiteraard dat wandelaars het rondje Beekbergerwoud met de vlonders over het water nu niet kunnen maken. De veiligheid van onze bezoekers nemen wij echter zeer serieus en wij vragen hiervoor om je begrip. 

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks
logo