Nieuws van de boswachter

Vlonderpad Beekbergerwoud vanaf september 2021 weer opengesteld

12 november 2020 | Ramona Fredriks

Om veiligheidsredenen is het houten vlonderpad door het Beekbergerwoud momenteel afgesloten. Natuurmonumenten werkt aan een duurzaam herstel van het vlonderpad. Vanaf medio september 2021 zal het vlonderpad weer open zijn voor het publiek.

Slechte staat houten vlonderpad Beekbergerwoud - vlonderpad afgesloten

De onderconstructie en vlonderplanken zijn aan het eind van hun levensduur en aan vervanging toe. Na het broedseizoen - dat duurt van maart tot juli - gaat Natuurmonumenten van start met de duurzame herstelwerkzaamheden. Tot september 2021 blijft het vlonderpad afgesloten en is de routeaanpassing van toepassing. Vanaf medio september 2021 zal het pad weer opengesteld zijn voor het publiek.

Wij betreuren het uiteraard dat wandelaars het rondje Beekbergerwoud met de vlonders over het water nu niet kunnen maken. De veiligheid van onze bezoekers nemen wij echter zeer serieus en wij vragen hiervoor om je begrip. 

Tot september 2021 zal de routeaanpassing van toepassing zijn voor de routes van het Klompenpad (Albapad) en Apeldoorn te Voet (Beekbergerwoudroute), zodat wandelaars de beide routes wel kunnen vervolgen door een gedeelte van het Beekbergerwoud. 

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks
logo