Nieuws van de boswachter

Werkzaamheden in natuurgebied Beekbergerwoud lopen uit

13 december 2021 | Ramona Fredriks

De herstelwerkzaamheden aan de vlonderpaden en zandpaden in het Beekbergerwoud duren langer dan gepland vanwege onvoorziene omstandigheden. Er moeten extra werkzaamheden worden uitgevoerd die meer tijd in beslag nemen. Vanwege de weersomstandigheden de komende tijd kan er helaas geen precieze datum van openstelling in het nieuwe jaar worden genoemd.

Slechte staat houten vlonderpad Beekbergerwoud - vlonderpad afgesloten

Natuurgebied Beekbergerwoud, gelegen tussen Apeldoorn en Klarenbeek, is om veiligheidsredenen al een tijdje gedeeltelijk afgesloten voor wandelaars. De onderconstructie en vlonderplanken van de houten vlonderpaden waren aan het eind van hun levensduur en aan vervanging toe. Sinds november 2021 is het natuurgebied volledig afgesloten vanwege de grote herstelwerkzaamheden op verschillende plekken op de route.

De vlonderpaden worden vervangen door duurzaam materiaal met een langere levensduur. Deze werkzaamheden nemen meer tijd in beslag vanwege de moeilijk bereikbare plaatsen in het moerassige gebied. De routes Klompenpad en Apeldoorn te Voet blijven aangepast, waarbij het Beekbergerwoud tijdelijk wordt gemeden.

Beekbergerwoud volop in ontwikkeling

Het Beekbergerwoud vormt met ruim 100 hectare een moerasgebied met nu nog jonge zogenaamde elzenbroekbossen en natte graslanden. Het was ooit het laatste oerbos van Nederland, totdat in 1871 de laatste boom werd geveld. Natuurmonumenten heeft dit gebied kunnen aankopen en is sinds 2006 volop bezig de natuur te herstellen.

 

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks
logo