Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Beekvliet

  Beekvliet

  Welkom in Beekvliet

  Wandel of fiets heerlijk rond in Beekvliet, parel tussen Barchem en Borculo. Hier vind je een landgoed met boerengrond, bos, singels, paddenstoelen en insecten. Kortom, gevarieerde natuur.

  Frank Kroezen
  Frank Kroezen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Beekvliet
 • Over het gebied

  Wandel of fiets heerlijk rond in Beekvliet, parel tussen Barchem en Borculo. Hier vind je een landgoed met boerengrond, bos, singels, paddenstoelen en insecten. Kortom, gevarieerde natuur.

  Oude zomereiken in het bos

  In het bos staan veel oude zomereiken die rond 1840 zijn aangeplant. Langs de laan naar huize Beekvliet staan zelfs enkele oudere exemplaren.

  Zomereik

  Zomereik

  Organisch, levendig bos

  In het bos maken onze boswachters open plekken tussen de naaldbomen waar kruiden, struiken en loofbomen kunnen groeien. Dood hout mag blijven liggen. Hierop leven paddenstoelen en insecten. Vogels en kleine zoogdieren voeden zich hiermee. Zo ontstaat een organisch en levendig bos waar de natuur de vrije hand heeft.

  Verbinding met andere natuurgebieden

  Op het landgoed stroomt de Slinge. In de toekomst wil Natuurmonumenten van deze beek een verbinding maken tussen Beekvliet en omringende natuurgebieden.

  Wat kun je in het natuurgebied doen?

  Hoe is Beekvliet te bereiken?

  Natuurgebied Beekvliet ligt aan weerszijden van de weg tussen Barchem en Borculo. Voer 7271 PB in in je navigatiesysteem of rijd van Barchem naar Borculo of omgekeerd. Je vindt Beekvliet langs deze weg.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Ingang Beekvliet Borculoseweg
  • Beekvliet ligt langs de Borculoseweg bij Barchem. Het gebied is goed te bereiken met de fiets maar er is geen gelegenheid om te stoppen met de auto. Parkeer vanuit Barchum op de Maandagsdijk, ga terug naar de Borculoseweg en vervolg die naar het oosten. De toegang tot het gebied bevindt zich na een kleine 800 meter links. Parkeer vanuit Borculo en Overberkel aan de noordkant van de Berkel bij de parkeerplaats bij de Berkelstuw.

  Direct naar

  logo