Ga direct naar inhoud
Nieuws

Genieten van de akkers van het Bergherbos

18 juni 2021 | Janine Pelgrum

De akkers van het Bergherbos zijn op dit moment prachtig. Het biologische graan staat wuivend op de velden en het blauw van de korenbloemen is overweldigend. Wie dichterbij komt , ziet nog veel meer bloemen als kamille, klaproos en tal van kleine bloeiers lager tussen het graan. Al die bloemenpracht trekt insecten aan. Insecten trekken vogels aan en zo is het één levendige bedoening op de biologische akkers van het Bergherbos!

Biologische akkers Bergherbos

Geef de natuur de ruimte

Juist in deze tijd, met de akkers op zijn mooist, genieten veel mensen van het Bergherbos. Lekker wandelend langs de akkers, met of zonder hond of al fietsend op de mountainbike. We heten iedereen van harte welkom! Wel vragen we om vanaf de paden te genieten en honden aangelijnd te houden. De akkers zitten vol leven en een hond die door de akkers rent, verstoort akkers vogels zoals de patrijs.

Kraamkamer

De oproep geldt niet alleen voor de akkers. Ook voor het bos geldt dezelfde oproep. Het is daar nu een ware kraamkamer! Jonge dassen, reeën en vogels  kunnen hun rust goed gebruiken. Dus geniet, maar geef de natuur de ruimte die ze zo hard nodig heeft! En natuurlijk ook je mede-recreant. 

Tip van de boswachter:

Op de akkers die achter het 't Peeske liggen, vind je alle gewassen die boswachter Erwin gezaaid heeft rondom het Bergherbos. We hebben er informatieborden bijgeplaatst, zodat je weet wat er groeit. 

 

 

 

 

Korenbloem, kamille
informatiebord akkergewassen
reekalf
media:image:087b20ad-aa9b-4adc-97da-7aa4988c2800
Janine Pelgrum