Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werken aan veiligheid rondom MTB-route Bergherbos

14 november 2019 | Bo Weijers

De komende 5 weken wordt gewerkt aan een veiliger MTB-route in het Bergherbos. Stichting Huis Bergh, gemeente Montferland en Natuurmonumenten maken zich hard voor de aanpassingen die de veiligheid van MTB-ers én overige recreanten van het Bergherbos verhogen.

MTB-er op singletrack Bergherbos

Veiliger en tegelijk uitdagender

Zo’n 6 a 7 kilometer van de 26 kilometer lange route wordt verlegd. De totale lengte van de route blijft hetzelfde. De aanpassingen bestaan uit het aanleggen van singletracks, die over het algemeen vlak langs de huidige route blijven lopen. De singletracks zijn zo aangelegd dat ze de snelheid van MTB-ers op steile hellingen verlagen en dat de MTB-route, wandelroutes en ruiterrouters elkaar minder overlappen. Meer veiligheid dus voor alle recreanten. Bijkomend voordeel voor de MTB-ers is dat de singletracks de route een stuk uitdagender maken.

Zorgvuldigheid 

De boswachters van Stichting Huis Bergh en Natuurmonumenten hebben zorgvuldig bekeken, waar de singletracks komen. Kwetsbare natuur is hierbij uiteraard vermeden.

Helpende handen

Om de MTB-routes te kunnen onderhouden, betalen gebruikers jaarlijks een bijdrage in de vorm van het MTB-vignet, online te bestellen op de website van Natuurmonumenten. Vele vrijwilligers onderhouden de route; jaarrond gebeurt dat door de vrijwilligers van Natuurmonumenten, daarnaast zijn er extra werkdagen waarop leden van TC de Liemers en RTC de Pedaleur hun handen flink uit de mouwen steken.

Naar verwachting is de route eind dit jaar gereed.

Bo Weijers