Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek helpt de bijen.

25 april 2018 | Samuelle Van Deutekom

Er zijn steeds minder insecten in Nederland. Dat is heel slecht nieuws. Daarom moeten we insecten een handje helpen. Bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek is er door de vrijwilligers een groot insectenhotel gebouwd om de beestjes te helpen

Help de bijen

Er zijn steeds minder insecten in Nederland. Dat is heel slecht nieuws! Wist je dat insecten heel nuttig zijn? Ze zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. Daarnaast helpen ze ook met het opruimen van de natuur.

Daarom moeten we insecten een handje helpen. Dit kan je zelf doen door je aan te melden voor de Bijenbrigade. Bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek is er door de vrijwilligers een groot insectenhotel gebouwd om de beestjes te helpen. Dit is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van de Jan van Rijckenborghschool uit Hilversum. In dit insectenparadijs worden alle kamers speciaal ingericht voor de allerkleinste bewoners van de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Hier kunnen ze rustig overnachten en overwinteren. Misschien komen sommige bijen zelfs eitjes leggen.

Jij kan ook komen helpen! Tijdens de meivakantie kan je helpen met het inrichten van de kamers van het hotel. Meld je snel aan. Op woensdag 23 mei wordt het insectenhotel om 14:00 uur feestelijk geopend, iedereen is welkom!

Samuelle Van Deutekom