Natuurgebied

Boekesteyn

Boekesteyn

Welkom in Boekesteyn

Heerlijk wandelen in parkbossen met het oude landhuis op de achtergrond. Op het landgoed vind je Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Boekesteyn

Over het gebied

Wandelen en fietsen

In het bos van Boekesteyn kun je heerlijk wandelen. In de herfst zijn de bossen van deze buitenplaats in ’s-Graveland prachtig gekleurd door de oranje herfstbladeren en allerlei soorten paddenstoelen. Er zijn verschillende wandelroutes en fietsroutes uitgezet. De routes starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.
Bekijk hier alle routes

Excursies en kinderactiviteiten

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek organiseert allerlei excursies, workshops en kinderactiviteiten op Boekesteyn en de andere ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Ontdek de buitenplaatsen met de boswachter! Voor kinderen zijn er Natuurdagen van OERRR en allerlei leuke buitenactiviteiten.
Bekijk hier activiteiten op Landgoed Boekesteyn

Bezoekerscentrum

Op Boekesteyn vind je Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Hier ontdek je alle facetten van de Gooi en Vechtstreek. De gevarieerde landschappen, de planten en dieren en de rijke geschiedenis komen tot leven in de interactieve tentoonstelling. Niet alleen boeiend voor volwassenen maar ook heel leuk voor kinderen. Er is van alles te doen: excursies, kinderactiviteiten, speurtochten, kinderfeestjes. In de tuin vind je picknicktafels, bijenstal en speeltuin.
Meer over Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Herstelplan 's-Gravelandse Buitenplaatsen

De buitenplaatsen raken in ras tempo ‘op leeftijd’. Natuurmonumenten heeft een ambitieus plan opgesteld om de buitenplaatsen te herstellen. Daar is ook uw hulp hard voor nodig!
Steun het herstelplan

Bezoekersinformatie

Honden welkom, mits aangelijnd

Toegankelijkheid

Geschikt voor rolstoelDe halfverharde laan op Boekesteyn is toegankelijk. Bereikbaar vanaf Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek (https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra/bezoekerscentrum-gooi-en-vechtstreek) . Het centrum zelf is ook toegankelijk voor mindervaliden.

Faciliteiten

CaféCafé Bollie Blooper, T 035 656 1657.

Direct naar

Boekesteyn

Nieuws van de boswachter