Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom naar de opening van “Beestjes hotel van OERRR”

17 mei 2018 | Samuelle Van Deutekom

Na weken van hard werken is het zover. Op woensdag 23 mei om 14:00 opent het “Beestjes hotel van OERRR” bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland haar deuren. Iedereen die het leuk vindt is uitgenodigd!

Opening "Beestejs hotel van OERRR"

Er zijn steeds minder insecten in Nederland. Dat is heel slecht nieuws! Wist je dat insecten heel nuttig zijn? Ze zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. Daarnaast helpen ze ook met het opruimen van de natuur.

Om de beestjes een handje te helpen is er achter Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek door vrijwilligers en kinderen een groot insectenhotel gebouwd. Wekenlang is er ontworpen, geboord en zijn er dennenappels verzameld. En nu is het insectenparadijs eindelijk bijna af. De insecten kunnen dan in alle rust overnachten en overwinteren. Misschien komen sommige bijen zelfs eitjes leggen.

Het hotel wordt op woensdag 23 mei feestelijk geopend. Om 14:00 zal Boswachter Hanne Tersmette samen met een aantal kinderen van de Jan van Rijckenborghschool uit Hilversum het hotel openen. Voor alle kinderen staat er een glaasje limonade klaar! Daarna kan je lekker spelen in Speelnatuur van OERRR of op pad met een speurtocht.

Kom gezellig langs!

Samuelle Van Deutekom