Ga direct naar inhoud
Nieuws

Zaadbommetjes gooien voor bloemenzee op Boekesteyn

26 maart 2019 | Geeke Remmelts

De zaadbommetjes vlogen vandaag door de lucht op buitenplaats Boekesteyn in 's-Graveland. Bijna 250 kinderen hielpen de boswachters om een grote bloemenweide in te zaaien, zodat we hier over een paar weken van een prachtige bloemenzee kunnen genieten.

Bloemenweide Boekesteyn

Dat is niet alleen goed nieuws voor alle natuurliefhebbers, maar zeker ook voor de natuur! In Nederland is namelijk steeds minder plek voor wilde bloemen. Maar zonder wilde bloemen geen insecten en zonder insecten geen vogels. Daarom waren we hartstikke blij dat zoveel kinderen vandaag een handje kwamen helpen. Zo helpen we insecten en andere dieren aan voedsel en nieuwe schuilplekjes.

Hulp van schoolklassen

De toekomstige bloemenweide ligt naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en is maar liefst 4,8 hectare groot. Daarom hadden we de hulp ingeroepen van scholen in de buurt. Die reageerden vol enthousiasme: negen klassen (van groep een tot en met acht) maakten zaadbommetjes van klei, zaadjes en potgrond. Deze verspreidden ze met volle kracht over de nu nog kale akker, zodat hier straks allerlei mooie bloemen groeien: korenbloemen, klaprozen, boterbloemen, margrieten etc. En alle kinderen ging met vieze handjes en blije gezichten naar huis! 

Bloemenzee

Wat kun je zelf doen?

Het valt veel mensen op: insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit ons landschap. Daarom vraagt Natuurmonumenten iedereen om plaats te maken voor wilde bloemen. Langs wegen, in tuinen en op het platteland. Waar wilde bloemen zijn, zijn insecten. Waar wilde bloemen zijn, is natuur. Zaai wilde bloemen in je eigen tuin of zet samen je buurt in bloei. 

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven