Ga direct naar inhoud
Nieuws

Deelnemers Marathon De Ronde Venen doneren bedrag voor beheer en bescherming Botshol

16 februari 2023 | Olga Ekelenkamp

De vijfde editie van De Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon heeft een mooi bedrag aan donatiegeld voor Natuurmonumenten opgeleverd. De 700 deelnemers die eind 2022 deze marathon alleen of in duo liepen, hebben gezamenlijk €1072 gedoneerd. Natuurmonumenten gebruikt deze donatie voor de bescherming en het beheer van natuurgebied Botshol.

Botshol snipperen

Handen ineen voor natuurpad

De marathon doet alle acht kernen van de gemeente De Ronde Venen aan. Een hoogtepunt van het parcours is het tracé dat over het natuurpad door Botshol loopt. Om dit tracé goed te houden voor hardlopers en wandelaars, slaan Natuurmonumenten en de organisatoren van de marathon jaarlijks de handen ineen om het pad te voorzien van houtsnippers. Organisator Rinus Zeldenthuis: “Als organisatie dragen we het werk van Natuurmonumenten een warm hart toe en zijn we natuurlijk ook blij dat we gebruik mogen maken van het pad door Botshol.”Ook hardlopen in Botshol?

Inschrijven voor de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon 2023 kan vanaf eind maart via Inschrijven.nl. Ook dit jaar kunnen de deelnemers weer een vrijwillige donatie aan Natuurmonumenten doen.

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp