Ga direct naar inhoud
Nieuws

Marathon De Ronde Venen doneert aan Natuurmonumenten

31 maart 2021 | Olga Ekelenkamp

Tijdens de aftrap van de vierde editie van de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon heeft de organisatie een donatiebedrag van € 1.418 overhandigd aan Arjenne Bak, gebiedsmanager van de Vechtplassen. Voor veel hardlopers is het hoogtepunt van de marathon het deel van het parcours dat door het natuurgebied Botshol ligt. Dat is duidelijk te merken aan het aantal mensen dat ervoor kiest om tijdens de inschrijving een donatie te doen aan Natuurmonumenten.

Marathon De Ronde Venen

Afrastering

Arjenne Bak van Natuurmonumenten: “We zijn erg blij met dit bedrag. We besteden het bedrag aan een afrastering in het natuurgebied Botshol. Daarmee kunnen we de koeien van het pad houden zodat het wandelpad beter begaanbaar blijft. Ook voor de marathon lopers zal dat een verbetering zijn. ” 

Warm hart voor de natuur

Penningmeester Frans van ’t Schip: “We hebben alle inschrijfgeld aan de deelnemers teruggestort. De donaties zijn blijven staan. We hebben daar alleen maar positieve reacties op gehad. Lopers dragen de natuur een warm hart toe.”

Ook hardlopen in Botshol?

Inschrijven voor de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon kan vanaf nu via Inschrijven.nl. Ook dit jaar kunnen de deelnemers weer een vrijwillige donatie aan Natuurmonumenten doen.
 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp