Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe thema-vaartochten in Botshol

22 mei 2024 | Olga Ekelenkamp

Vanaf 16 juni kan iedereen weer naar hartenlust genieten van het natuurgebied Botshol. Ontdek dit typische Hollandse laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Zie de lepelaars overvliegen en hoor de aalscholvers kekkeren in hun nesten. Ga mee met één van de nieuwe thema-vaarexcursies.

Vaartochten Botshol
Vaar mee

Botshol verken je bij uitstek via de vele plassen en slootjes! Tot en met september kun je elke week meevaren met de vaarexcursies van Natuurmonumenten. Onder begeleiding van een gids vaar je door het gebied en bezoek je een veenmosrietlandje, waar je onder meer zonnedauw en verschillende orchideeën kunt aantreffen. 

Nieuw: OERRR-watersafari’s en Vollemaanstocht

Vorig jaar is Natuurmonumenten gestart met het aanbieden van thema-excursies en dit jaar zijn daar twee spiksplinternieuwe excursies aan toegevoegd. Nieuw zijn de OERRR-watersafari’s: ultieme gezinsuitjes met veel doe-dingen voor kinderen op en rond de boot. Daarnaast biedt Natuurmonumenten voor de allereerste keer een unieke Vollemaanstocht aan. Ontdek hoe de natuur zich voorbereidt op de nacht en ervaar het licht van de volle maan op de plassen.

Wegens succes opnieuw in het programma: avondexcursies, waarbij je een prachtige zonsondergang kunt ervaren. Daarnaast zijn er ook de nazomervaartochten. Nazomeren in Botshol is kijken naar de bijzondere nazomerse wolkenhemels en zoeken naar prachtig gekleurde spinnen, galigaan en bloeiend riet. 

Boek jouw tickets

Boek jouw vaarexcursie online op de site van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/botshol en klik op ‘Activiteiten’. 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp