Ga direct naar inhoud
Nieuws

€10.478 voor de Brunssummerheide

19 januari 2018 | Bianca de Craen

Meer banken om te genieten van het uitzicht op de hei en een veilige oversteek voor mieren

€10.478 voor de Brunssummerheide

Op 17 januari werd een cheque ter waarde van 10.478 euro door Peter Speetjens, teammanager Local Marketing bij IKEA Heerlen, overhandigd aan Niki Jasper, Coördinator beheer westelijke mijnstreek en Parkstad van Natuurmonumenten. Dit geld, de opbrengst van de kerstbomenactie, is bestemd voor Natuurgebied Brunssummerheide. In het voorjaar starten de werkzaamheden aan de mierentunnel en worden de banken geplaatst. Natuurmonumenten verwacht dat deze werkzaamheden in april klaar zijn.

Top jaar

Voor het 8ste jaar op rij werd door Natuurmonumenten en IKEA Heerlen de kerstbomenactie georganiseerd waarbij klanten een kerstboom aankopen voor 20 euro en hierbij een IKEA actiepas ontvangen ter waarde van 19 euro. Zo kost de boom dus maar 1 euro. Van elke verkochte kerstboom gaat er 1 euro naar Natuurmonumenten voor een project in de buurt. Dit jaar is de keuze gevallen op Natuurgebied Brunssummerheide in Heerlen. Het doel was om ruim 10.000 kerstbomen te verkopen en dat is gelukt! Nog niet eerder zijn er zoveel kerstbomen verkocht! En nog nooit waren de kerstbomen zo snel uitverkocht. Hierdoor ontvangt natuurgebied Brunssummerheide het fantastische bedrag van 10.478 euro!

Een veilige oversteek voor mieren en uitrustpunten voor wandelaars

Dit prachtige natuurgebied tussen Heerlen, Brunssum en Landgraaf heeft meerdere wandelroutes met mooie uitzichtpunten. Natuurmonumenten gaat met de opbrengst van de kerstbomenactie op mooie uitzichtplekken langs die routes houten banken plaatsen. Voor de rode bosmieren vlakbij het druk bezochte bezoekerscentrum wil Natuurmonumenten een echte mierentunnel, een veilige oversteek, maken.

Brede samenwerking

De organisatie van het kerstbomenproject is in handen van IKEA Heerlen. Zowel stagiaires van het Citaverde College, medewerkers van Uit de Steigers, cliënten van de maatschappelijke stichting Roda JC Midden in de Maatschappij en vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben de bomenverkoop mede mogelijk gemaakt.

Bianca de Craen
Bianca de Craen