Nieuws van de boswachter

Beleef de lente met de Lammetjesroute Brunssummerheide

22 maart 2021 | Paul Wijenberg

De lente is begonnen en dus is het ook kraamtijd bij de schaapskudde. Helaas zijn de open dagen in de schaapskooi vanwege de Corona-richtlijnen niet mogelijk. Als alternatief kun je in dit gebied met je gezin gratis een leuke lammetjesroute met toepasselijke vragen en opdrachten downloaden. Daarmee kunnen jullie ook nog meedoen met een leuke Lentewedstrijd met lammetjesprijzen!

Lammetjes

Om de afgelaste Lammetjeskijkdagen niet zomaar voorbij te laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een mooi alternatief. Je kunt deze maand gratis een speciale lammetjes-speurtocht downloaden, die je op elk gewenst moment met je kinderen kunt gaan lopen. 

Lammetjes Speurtocht voor het hele gezin

Download hier de lammetjesroute Brunssummerheide. Tijdens deze 1 kilometer lange wandeling in de entreezone van de Brunssummerheide kom je via kronkelige paadjes langs prachtige vergezichten en passeer je de schaapskooi. Onderweg kun je de quizvragen over de lammetjes beantwoorden en enkele schapenspelletjes spelen.  De oplossingen van de lammetjesvragen leveren een vrolijk puzzelwoord op. 

Stuur na afloop de oplossing met jouw puzzelwoord, met je naam en leeftijd, voor 25 april 2021, per mail naar: [email protected]. Misschien win je dan een hele leuke prijs, zoals een lieve schapenknuffel of een ontmoeting met de schaapsherder en zijn kudde.

Veel plezier in de Lente!

 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg
logo