Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bezoekerscentrum Brunssummerheide wordt Natuurmonumenten in 't Veld

15 februari 2019 | Liesbet Berghof

Natuurmonumenten gaat vanaf dit jaar de ontvangst van haar bezoekers in een aantal gebieden anders organiseren. Zo ook op de Brunssummerheide. De vrijwilligers en medewerkers ontmoet je vanaf dit voorjaar niet meer achter de balie van het bezoekerscentrum maar kom je tegen in het veld of tijdens een van de vele activiteiten die we in het veld organiseren.

Schaapskudde op de Brunssummerheide

Natuurmonumenten gaat vanaf dit jaar de ontvangst van haar bezoekers in een aantal gebieden anders organiseren. Zo ook op de Brunssummerheide. De vrijwilligers en medewerkers ontmoet je vanaf dit voorjaar niet meer achter de balie van het bezoekerscentrum maar kom je tegen in het veld of tijdens een van de vele activiteiten die we in het veld organiseren. Dit heeft tot gevolg dat de balie van het bezoekerscentrum vanaf 1 april gaat sluiten, we er geen souvenirtjes meer verkopen en er geen speurtochten of kinderfeestjes meer geboekt kunnen worden. Je kunt in het gebouw natuurlijk wel nog altijd terecht voor een hapje of een drankje bij restaurant Schrieversheide en vindt er ook je informatie over het gebied en alle routes.

Vrijwillige boswachters

Vanaf het paasweekend ontmoet je in de weekenden ons team van vrijwillige boswachters in het veld. Deze groep boswachters die speciaal zijn opgeleid voor de Brunssummerheide wijzen je de weg, vertellen je bijzonderheden over het gebied, verklappen je de leukste natuurweetjes en houden een oogje in het zeil.

Liesbet Berghof
Liesbet Berghof