Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachterspreekuur (digitaal) met Boswachter Paul van start

26 november 2020 | Paul Wijenberg

Ontmoet de boswachter in het wekelijkse spreekuur!
Corona belemmert ondertussen ook de persoonlijke ontmoetingen tussen boswachter en bezoekers of omwonenenden van de natuurgebieden in dit deel van Limburg. Ontmoet als proef de boswachter iedere donderdagmiddag tussen 16.00u en 17.00u in een Corona-proof omgeving. Deel je vragen, tips of ervaringen uit de natuur in het wekelijkse (digitale) boswachterspreekuur als alternatief voor de persoonlijke ontmoeting " in 't veld". Meld je voor dit spreekuur aan via www.natuurmonumenten.nl/agenda (verdere instructie in webtekst hierna). Foto: Thomas Driessen, Photho

Foto: Thomas Driessen

Coronaproof spreekuur als proef

De natuur is en blijft open in deze gekke tijden maar de ontmoeting met elkaar "in 't veld" is zeer lastig geworden.  De boswachters van Natuurmonumenten schatten in dat er steeds meer behoefte is aan een persoonlijkere manier van contact in deze contact-arme tijden. Daarom starten zij een proef om deze ontmoetingen Coronaproof (en dus digitaal) mogelijk te maken. Boswachter Paul Wijenberg van Natuurmonumenten zit iedere donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur klaar om jouw vragen over de Brunssummerheide, het Geleenbeekdal en het Geuldal te beantwoorden. Deze proef loopt tot het einde van dit jaar.

" Er gaat niets boven het persoonlijke gesprek met de bezoeker bij het heideveld van de Brunssummerheide, naast de Geleenbeek bij Schinnen of bij de Volmolen in het Geuldal. Maar dat lukt nu niet vanwege de Corona-richtlijnen. Toch is het gesprek met elkaar onmisbaar. Of het nu een vraag, een opmerking of een wandelverhaal is. Om dat een beetje terug te pakken probeer ik het gesprek tijdelijk via de digitale snelweg op, Veilig, gezellig en met eigen koffie". Aldus Boswachter Paul (Wijenberg) die net als zijn collega's Jose Hermens en Ellen Luijks deze vorm van ontmoetingen uitproberen.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Je meldt je aan voor dit spreekuur aan via deze link. Installeer vooraf even het gratis programma Microsoft Teams op je computer. Ongeveer een uur van tevoren ontvang je die donderdag op het opgegeven mailadres een weblink als "toegangskaartje" waarmee je viaTeams kunt deelnemen aan het gesprek. Je kunt zelf bepalen hoe laat je deel neemt aan het gesprek. Mogelijk word je in geval van drukte even in de wacht gezet...

Het gesprek is voor iedereen toegankelijk. Ook voor de jeugd die misschien een handje moet worden geholpen bij het maken van een spreekbeurt over de das of een ander mooi natuuronderwerp. 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg