Ga direct naar inhoud
Nieuws

Coronaproof boswachter-spreekuur krijgt vervolg

27 januari 2021 | Paul Wijenberg

Het begon als een test vanwege de Corona-beperkingen, maar inmiddels is duidelijk geworden dat het wekelijkse boswachter-spreekuur in een behoefte voorziet. Het gratis toegankelijke spreekuur via het Microsoftprogramma Teams wordt voorlopig verder ingeroosterd en is voor iedereen, kind of volwassene, lid of niet-lid geschikt. Iedere donderdagmiddag tussen 16.00u en 17.00u is er plek.

Boswachter Paul_BB

Vraag en antwoord op maat

“De ontmoetingen met meerdere vragenstellers bleken verrassend leuk, leerzaam en werden prima gewaardeerd. Erg leuk om in gesprek te gaan met dat gezin uit Maastricht, die Limburgse student vanuit Den Haag en de Brunssummerheide-fan uit Schinveld. Ik beantwoordde vragen over de komst van de wolf, de manieren om boswachter of vrijwilliger te worden en over de aanpak van de dennengroei in het heidegebied. Van alles wat! Gelukkig wist ik wel op al die vragen of klachten een antwoord te geven, want je weet niet wat op je af komt. Had ik het niet geweten, bevraag ik mijn collega’s en stuur ik het antwoord daarna alsnog door. Kwestie van service naar de natuurliefhebber!”, aldus Boswachter Paul (Wijenberg) die zich in dit spreekuur vooral toelegde op vragen over de Brunssummerheide, het Geleenbeekdal en het Geuldal.

Corona-proof contact

Vanaf nu wordt het Limburgse boswachter-spreekuur uitgevoerd, samen collega-boswachters José en Ellen. Ook zij hebben ervaring met deze vorm van contact. “We bieden dit aan om tijdens de Corona-beperkingen de mensen tòch een kans op persoonlijk contact te geven. Vragen, opmerkingen, klachten over de Limburgse natuurgebieden zijn hier allemaal op zijn plek. Laat maar komen!”.

Degenen die zich aanmelden op deze website ontvangen dan vooraf een weblink met ingeroosterd tijdstip waarop een muisklik hen gebruiksvriendelijk tot in de spreekuurkamer van de boswachter leidt. Gelukkig bleek dat de doorsnee-vragensteller dit Teams-programma gemakkelijk weet te installeren en te gebruiken. Wellicht is de eerste keer inloggen wat gedoe maar ook daarvoor staan de boswachters klaar voor hulp. José, Ellen en Paul zijn benieuwd naar je. Probeer het uit en meld je als dit toch wat te lastig blijkt met een mail naar [email protected]

 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg