Ga direct naar inhoud
Nieuws

Dennenbomen Brunssummerheide als kerstboom beschikbaar

28 november 2023 | Paul Wijenberg

Bijzondere kerstboom nodig? Kom dan op zaterdagochtend 9 december naar de Brunssummerheide. Hier mag je op een geselecteerd perceel een dennenboom uitzoeken en zagen voor kerstachtig thuisgebruik. Vooraf aanmelden!

Dennenboom uit de heide

Buiten een eigen kerstboom uitzoeken en afzagen? Dat kan op zaterdagochtend 9 december op de Brunssummerheide. Op een geselecteerd perceel mogen bezoekers een boom kiezen en gratis mee naar huis nemen. Er staan namelijk zoveel dennenbomen, dat ze op deze plek de heide verdringen. Met deze actie van Natuurmonumenten snijdt het mes dus aan twee kanten.

Peter Everts, Coördinator Beheer van de Brunssummerheide, licht de actie toe: “Met deze actie helpen we én de heide, én de mensen die liever een boom uit de natuur dichtbij willen in plaats van een luxe kerstboom uit het buitenland. Op deze manier maken we samen een perceel vrij van te weelderige dennengroei.”

Tijdens de eenmalige actie kunnen bezoekers onder begeleiding zelf uit de geselecteerde bomen kiezen. Vervolgens mogen ze de boom afzagen en meenemen. Bezoekers moeten zelf zorgen voor gereedschap en transport. Het betreffende perceel ligt aan de rand van het natuurgebied en vlakbij een parkeerplaats.

Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via deze site. Vanuit die vooraanmelding ontvangen ze een gratis deelnameticket met meer informatie over de verzamel- en startlocatie op 9 december.

Het team van de beheereenheid Zuid-Limburg wenst iedereen alvast fijne Kerstdagen, bij voorkeur met zo’n mooie kerstboom van de Brunssummerheide.

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg