Ga direct naar inhoud
Nieuws

Enthousiaste Brunssummerheide-vrijwilligers gezocht!

25 oktober 2023 | Paul Wijenberg

De beheereenheid Zuid-Limburg van Natuurmonumenten zoekt in de omgeving van de Brunssummerheide de hulp van nieuwe vrijwilligers in diverse functies. Er wordt namelijk een nieuw team met vrijwillige boswachters, info-vrijwilligers, beheervrijwilligers, excursieleiders geformeerd.
Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om op woensdagavond 8 november van 19.30u tot 21.00u de informatieavond in Heerlen bij te wonen. Hier worden de diverse vrijwilligersmogelijkheden vrijblijvend toegelicht. Vooraanmelding via www.nm.nl/agenda (zie verderop de weblink)

werken in de natuur

Help mee op jouw Brunssummerheide

Ben je graag veel buiten èn enthousiast over de Brunssummerheide? Dan kan Natuurmonumenten jouw hulp goed gebruiken. Op de hei en in het bos willen we de bezoekers zo gastvrij mogelijk ontvangen en informeren over de natuur, het beheer van het landschap en stellen we iedereen graag de vraag om bij te dragen.

Als vrijwilliger heb je die mogelijkheden tijdens een excursie of een publieksactiviteit, een wandeling met de collega-boswachter of bij een praatje bij de infostand. Je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger om een handje te helpen met beheerwerkzaamheden op de Brunssummerheide. Denk aan het wegzagen van de snel groeiende dennetjes en berken op de heidevelden, het verwijderen van prunus en andere exotische bomen en struiken of het onderhouden van de recreatieve voorzieningen.

Doe mee en meld je aan

De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 8 november van 19.30u tot 21.00u in het pannekoekenrestaurant Schrieversheide. We lichten dan onder het genot van de koffie/thee en vlaai de vrijwilligersmogelijkheden toe. Vanuit je interesse maken we dan samen een vervolgafspraak op maat. Uiteraard kun je vrijblijvend de klus uitproberen. Het rooster kan in overleg vastgesteld worden. Wij zorgen voor een vaste contactpersoon, duidelijke instructies en leiden je aan de hand van een specifieke training per functie op.

Spreekt dit je aan? Meld je dan aan via onderstaande weblink aan voor de bijeenkomst op

woensdagavond 8 november van 19.30u tot 21.00u

in het Pannekoekenrestaurant Schrieversheide, Schaapskooiweg 99, Heerlen.

Svp. vooraf aanmelden.

 

Meer info en vragen? Stuur een mail

Meer informatie over deze vrijwilligersfuncties? Klik hier 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg