Ga direct naar inhoud
Nieuws

Excursieprogramma Brunssummerheide weer van start

18 augustus 2021 | Paul Wijenberg

Vanuit de vernieuwde landelijke richtlijnen wordt het weer veilig en vertrouwd om de excursies over de Brunssummerheide uit te voeren. Da's goed nieuws in deze periode want de heidevelden liggen er nu op zijn mooist bij. Komt dat zien!

Brunssummerheide volgens Chris Herben

Herstart excursies tijdens de Paarse Pracht

Augustus is de maand van de Paarse Pracht: dan staan de heideplanten op de diverse velden in het gebied volop in bloei: een indrukwekkend kleurenspel. Daarom nodigen we je weer graag uit voor de Corona-proof gebiedsexcursies die je op een heel bijzondere manier de Brunssummerheide laten beleven. Je kunt nog mee op de komende excursies die zeer binnenkort plaats vinden.

Paarse wandelingen

We organiseren driemaal een wandeling met de bloeitijd van de markante flora in dit grootste heidegebied van Zuid-Limburg als directe aanleiding. Je dient je vooraf aan te melden voor de gezinswandeling op de zondagmiddag 29 augustus of voor de volwasseneneditie in de schemeruren van vrijdag 27 augustus.  Meld je snel aan want vol=vol. De gidsen leiden u langs prachtige gebiedsgedeelten en vertellen tijdens enkele stops over het unieke karakter van dit Natura2000-gebied. 

Goednieuwe excursie: Terug naar Toen!

Wist je dat de Heksenberg ooit een boomloze heidevlakte was, dat een tank de Roode Beek bewaakte en dat er in het gebied een compleet zwembad verdwenen is? Wandel mee met de bevlogen gidsen die u onderweg verrassen op verloren verhalen uit de rijke geschiedenis van het gebied. Het is een nieuw aanbod dat we een klein beetje als jubileumcadeau (25 jaar Natuurmonumenenten als beheerder) ontwikkelden maar vooral om de verrassend rijke cultuurhistorie van het natuurgebied niet verloren te laten gaan! We organiseren 2 edities van deze unieke gebiedswandeling op de zondagen 5 en 12 september. Ook hier adviseren wij: meld je snel aan want er is een beprkt aantal deelnemersplaatsen. 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg