Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuur op rolletjes

07 december 2018

2019 begint goed want meteen in het nieuwe jaar wordt gestart met het beter toegankelijk maken van de natuur rond het bezoekerscentrum Brunssummerheide.

Meisje rolstoel padje

De speelplekken rond het bezoekerscentrum worden aangepast zodat ook kinderen in een rolstoel mee kunnen spelen. Ook wordt de enkele jaren geleden aangelegde wandelroute voor mensen met een beperking verbeterd zodat deze nog beter toegankelijk wordt.

In het huttenbos wordt een plek gemaakt waar een wat grotere hut gebouwd kan worden. Zo past een rolstoel er straks ook in. De ontdekpoel wordt opgeknapt en er komt een vlonder waar een rolstoel op past. Rolstoelers kunnen zo beter dichtbij het water komen en genieten van alle leven in de poel.

In de wandelroute zit een aantal hellingen die wat minder steil gemaakt worden, en een natte plek die droger wordt gemaakt. Op een vlak punt langs de route komt een leuning van enkele meters lang waar revaliderende patiënten oefeningen kunnen doen met uitzicht over de heide.

De vernieuwde route wordt omgedoopt tot ‘natuur op rolletjes’. De route is natuurlijk niet alleen beter toegankelijk met een rolstoel, maar ook met een rollator of kinderwagen. Alles rolt er beter! En ook zonder rolletjes ben je welkom, de route is perfect voor wanneer je gewoon even een kort maar afwisselend rondje wil wandelen. De route wordt aangeduid met de kleur oranje.

Vanaf eind januari ben je van harte welkom om de poel, de hut en het pad in gebruik te nemen, maar omdat een feestje net wat leuker is in het voorjaar stellen we de officiële opening nog heel even uit

We kunnen deze verbeteringen uitvoeren door een financiële bijdrage van de Nationale Postcodeloterij.