Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bezoekerscentrum wordt Natuurmonumenten in 't Veld krijgt verder vorm

30 juni 2019 | Liesbet Berghof

Onder een stralende zon onthulden vrijdagmiddag 28 juni Barbara Hellendoorn, manager Marketing en Communicatie en Nico Altena, landsdeelmanager Zuid van Natuurmonumenten de nieuwe startlocatie van alle natuurbelevingsactiviteiten op de Brunssummerheide. Ze werden hierin geassisteerd door oud-vrijwilligers van het inmiddels gesloten bezoekerscentrum en de nieuwe vrijwillige boswachters.

onthulling startbord

Natuurmonumenten heeft een nieuwe kijk ontwikkeld op het ontvangen en informeren van de bezoekers in haar natuurgebieden. Dat doen ze niet meer binnen, vanachter een balie, maar meer in de gebieden. Uit onderzoek blijkt dat natuurbezoekers het meeste behoefte hebben aan goede parkeervoorziening, duidelijke routes, een toilet, een kop koffie en het liefst de boswachter buiten tegen komen. 

Met het wegvallen van het bezoekerscentrum moest er op de Brunssummerheide een duidelijke startplek komen van waar je natuurbeleving start. Op eigen gelegenheid of onder leiding van een gids tijdens een van de excursies.

Vanaf de nieuwe startlocatie starten de routes, de begeleide excursies en het scholenprogramma. Onderweg ontmoet je de vrijwillige boswachters. Deze groep boswachters die speciaal zijn opgeleid voor de Brunssummerheide wijzen iedereen de weg, vertellen bijzonderheden over het gebied, verklappen de leukste natuurweetjes en houden een oogje in het zeil.

Liesbet Berghof
Liesbet Berghof