Ga direct naar inhoud

Lesprogramma Dwingelderveld

Kom met je klas naar bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Lekker struinen door bos en hei en tegelijk natuurkennis op doen. Wat wil je nog meer? Hieronder vind je een overzicht.

Speelnatuur Wereld van OERRR

Activiteiten scholen

Brammetje het lammetje (groep 1 en 2)

Gedurende het voorjaar ervaren kinderen met de speurtocht van Brammetje hoe het leven van een jong schaapje eruit ziet. Zo leren ze meer over de schapenvacht, de herdershond en het leven in de kudde. Met kleine plukjes wol maken ze intussen hun eigen schaapskudde. De activiteit duurt ongeveer 1 uur.

Dierenmanieren (groep 3, 4 en 5)

Heel veel dieren hebben speciale trucs waarmee ze overleven in de natuur. Om jaloers op te worden. Tijdens de speurtocht Dierenmanieren kijken we deze kunst af van de dieren. Hoe blijf je bijvoorbeeld warm in de winter en hoe verstop je je voor de vijand? De activiteit duurt 2 uur.

Wereld van OERRR (groep 6, 7 en 8)

Rondom het bezoekerscentrum is er van alles te zien en te doen. Kinderen maken een reis langs de verschillende landen van OERRR en proberen de code te kraken van de schatkist. Onderweg leren ze van alles over kikkers, vogels, bijen en andere planten en dieren van het Dwingelderveld. De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur.

Kompastocht (groep 7 en 8)

Met een speurkaart en kompas zoeken kinderen zelf de route in het Dwingelderveld. Onderweg spotten ze dieren, gaan ze spoorzoeken en voorspellen ze het weer. De activiteit duurt ongeveer 2 uur.

Algemeen

Aanmelden en betaling

Je reserveert een programma door minimaal 2 weken van tevoren te bellen met bezoekerscentrum Dwingelderveld (t: 0522 - 472951). Per speurkaart betaal je €5,- als je lid bent van Natuurmonumenten en €8,- voor niet-leden. Dit betaal je voor aanvang van het programma bij de balie van het bezoekerscentrum. Er gaat geen gids van Natuurmonumenten mee. Wij raden wel aan om per groepje een volwassene mee te laten lopen. 

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Het Bezoekerscentrum ligt aan de rand van bos en hei. Een prima plek voor een leuke activiteit in het Nationaal Park Dwingelderveld. Binnen valt er van alles te ontdekken over de natuur en ook de buitenruimte nodigt uit tot spelen en ontdekken. Er zijn allerlei speurtochten te koop voor gezinnen of groepen met kinderen van jong tot oud. Schoolklassen die op doorreis zijn van of naar hun schoolkamp vinden hier een prima plek om een tussenstop te maken en even uit te blazen, of juist iets actiefs te doen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid