Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten en VVV Zuid-Limburg partners voor de natuur

22 maart 2018 | Liesbet Berghof

Een dag voor de officiële lente van start gaat, kondigden Natuurmonumenten en VVV Zuid-Limburg hun nieuwe samenwerking aan. Beide organisaties gaan elkaar kruis bestuiven op allerlei manieren en gaven op de Brunssummerheide samen een toelichting op hoe dit ‘lente-contract’ tot stand kwam en wat dit in de toekomst gaat betekenen voor beide organisaties. Samen vierden ze daarna dit moment met beschuit en muisjes met op de twee pasgeboren lammetjes van de kudde schoonebeeker schapen op de Brunssummerheide.

Samenwerking VVV Zuid-Limburg en Natuurmonumenten

De Zuid-Limburgse natuur en het landschap zijn veruit de belangrijkste redenen voor gasten om naar Zuid-Limburg te komen. 59% van de Limburgse gasten geven aan dat de natuur en het landschap de belangrijkste motivaties zijn om Zuid-Limburg te bezoeken. 63 % van alle overnachtingen vindt zelfs plaats in het landelijk gebied. “Dit geeft aan dat we zuinig moeten zijn op dit kapitaal en dat de VVV Zuid-Limburg enorm veel waarde hecht aan samenwerking met natuurbeheerders zoals Natuurmonumenten” aldus Anya Niewierra, algemeen directeur VVV Zuid-Limburg.

 

Samenwerking

Eerdere ervaringen met een campagne voor de Schinveldse Bossen zorgden voor positieve aandacht voor de natuur. Daarom gaan de partijen intensiever samenwerken. Dit gaat tot uiting komen in vloggende en bloggende boswachters op de website van VVV Zuid-Limburg. Dragen beide organisaties in de toekomst elkaar uit in de bezoekerscentra van Natuurmonumenten en Limburg Winkels van VVV Zuid-Limburg. Zullen ze informatie over en weer beschikbaar stellen aan gasten en elkaar opzoeken bij het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. Eduard Habets van Natuurmonumenten: “Fijn dat VVV Zuid-Limburg gebruik wil maken van de kennis van Natuurmonumenten en wij over en weer ook van elkaars communicatiekanalen gebruik kunnen gaan maken. Hierdoor krijgen we meer steun voor de natuur en het werk van Natuurmonumenten. Een absolute win-win situatie”.

Liesbet Berghof
Liesbet Berghof