Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe (rol)route op de Brunssummerheide

14 april 2016 | Sander Verwoerd

Bezoekers met een rolstoel, wandelwagen of rollator kunnen vanaf deze nieuwe route genieten van de Zuid-Limburgse natuur bij Heerlen.

Nieuwe (rol)route op de Brunssummerheide

Dit prachtige natuurgebied tussen Heerlen, Landgraaf en Brunssum heeft meerdere wandelroutes, maar geen enkele geschikt voor kinderwagens of mindervaliden. Op de nieuwe route, een deel van de donkerblauwe route en een nieuw gedeelte richting Ontdekpoel zijn de paden verbreed en half verhard.

De route van ruim 1 kilometer kun je op verschillende manieren lopen, ook in een 8-vorm.

Blauwe rolroute

placeholder

De route start bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Schaapskooiweg 99. Volg de speciale rolstoelpictogrammen.

Dat blijkt ook zeer geschikt te zijn voor mensen met dementie. Op plekken waar je van de heide kunt genieten, vind je banken en een picknickbank met een half verharde plek zodat er rolstoelen, scootmobiels en kinderwagens kunnen staan. De banken zijn gemaakt van acaciahout uit onze eigen natuurgebieden in Zuid-Limburg. Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) zal de banken gaan onderhouden.

Feestelijke opening en testrit

Op dinsdag 12 april hebben we samen met vrijwilligers van de kerstboomverkoop, met ouders met kinderwagens en met cliënten van Welzijnszorg Zuid-Limburg de nieuwe route op de Brunssummerheide feestelijk geopend.

Met dank aan alle kerstboomkopers en IKEA

Dankzij de opbrengst van de kerstbomenactie van IKEA Heerlen heeft Natuurmonumenten deze nieuwe wandelroute aan kunnen leggen op de Brunssummerheide.

placeholder
Sander Verwoerd
Sander Verwoerd