Ga direct naar inhoud
Nieuws

Voorzichtig bij de Roode Beek!

27 maart 2024 | Paul Wijenberg

Ben je de komende dagen van plan de Brunssummerheide te bezoeken? Dan vragen we je vriendelijk maar dringend om het afgezette gebied tussen de Roode Beek en de zandvlakte te mijden. Hier is tijdens werkzaamheden een tractor met kar in de grond gezakt. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en is er alleen materiële schade. Het gebied is nog niet veilig.

Waarschuwingsbord op de Brunssummerheide

Instabiele ondergrond

De machine is over onstabiele ondergrond gereden. Bij de Roode Beek is er sprake van een ondergrond van zacht vochtig veen, afgedekt met een stabiel lijkende laag zilverzand. Drijfzand dus, waarin je met een beetje pech een stuk kunt wegzakken.

Na het incident zijn de hulpdiensten meteen aan het werk gegaan om de situatie te stabiliseren en verdere schade te voorkomen. Daarbij zorgen ze ervoor het gebied zo min mogelijk te verstoren. 

Houd afstand

We vragen iedereen, ook namens de autoriteiten, om voorzichtig te zijn. Blijf weg uit het  tijdelijk afgezette gebied. Wandelaars worden op afstand gehouden. In andere delen van de Brunssummerheide ben je van harte welkom.

Bedankt voor je begrip en medewerking.

 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg