Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vroege Vogels op de Brunssummerheide!

28 september 2022 | Paul Wijenberg

Er worden wel vaker vroege vogels op de Brunssummerheide aangetroffen maar onlangs waren de makers van het populaire TV-programma " Vroege Vogels" te gast in het natuurgebied. Wij vertelden hen bijzondere verhalen over het bijzondere landschap en over keuzes in het beheer van het gebied. De unieke Brunssummerheide beleefde een prachtig TV-moment.

Vroege Vogels

Zwoegen en zweten

Op de heetste dagen van deze zomer was de TV-crew onder aanvoering van presentator Menno Bentveld 2 dagen lang onze gast. We hadden de redactie verblijd met meerdere interessante onderwerpen waarmee zij een bijzondere aflevering van hun programma konden maken. Menige zweetdruppel werd achtergelaten maar dat was dubbel en dwars de moeite waard.

Het programma beschrijft dit natuurgebied vanuit een andere kijk als de toeristische filmpjes die we regelmatig zien. We raden het nakijken van deze aflevering graag aan en dat kan via deze weblink!

Toppers van de Brunssummerheide

De geheimen van dit landschap vol prehistorische verhalen, het spotten van jonge zandhagedisjes, het uitdagende beheer van het hoogveengebied en van de heidevlaktes en de zoektocht naar bijzondere insecten op de steenberg. Dankzij de inzet van meerdere medewerkers en vrijwilligers van Natuurmonumenten werden er prachtige filmbeelden geschoten en boeiende verhalen opgenomen. Zelfs de das liet zich verleiden als TV-ster!

De redactie maakte nog een leuke bonus over de taferelen achter de schermen van deze opnamedagen. Kijk hier maar mee!

Zie dit ook als een uitnodiging om het natuurgebied weer eens te bezoeken en in het echt te beleven. Eerst binnen kijken om vervolgens buiten meer te zien!

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg